Midnattssolsrallyt - The midnight sun rally
KUNGLIGA AUTOMOBIL KLUBBEN
 
 
Midnattssolsrallyt 2017:
zurück / back
separator
Smakprov ur filmen om Midnattssolsrallyt:  
 

I början av 2017 kommer filmen om Midnattssolsrallyt ha premiär, men redan nu kan vi bjuda på några smakprov ur den kommande filmen. Filmproducenten Matz Eklund, känd bland annat för SVT-succén ”En bit av 50-talet”, ligger bakom filmen, som ska bli en fartfylld dokumentär blandat med nostalgi.

KAK Midnattssolsrallyt 2016 kördes den 29 juni till den 2 juli med Vimmerby som centralort. Under tävlingsveckan följde Matz Eklund och hans filmteam rallyt längs sträckorna, vid uppehållen, i depåerna och filmade även lite bakom kulisserna på ett av norra Europas största historiska rallyn.

-Jag ska försöka fånga det brinnande intresset som finns för rally och blanda det med full fart i skogen och nostalgi, säger Matz Eklund.

I den kommande filmen blir det även en del filmsekvenser från åren 1950-1964, tillbakablickar med bland andra Sveriges genom tiderna bästa kvinnliga rallyförare, Ewy Rosqvist. Peter ”Poker” Wallenberg, ordförande i arrangörsklubben KAK, kommer att berätta om rallyts roll för dem.

separator