Midnattssolsrallyt - The midnight sun rally
KUNGLIGA AUTOMOBIL KLUBBEN
 
 
Midnattssolsrallyt 2017:
zurück / back
separator
Anmälan har öppnat:  
 

När anmälan till Midnattssolsrallyt på Bilsport Performance & Custom Motor Show, Elmia, Jönköping öppnade idag klockan 12.00 var det redan kö vid montern. Allra först att anmäla sig var Michael Klaar, Toarps MK, och Jan Hagberg, Kinds MK.Michael har tidigare bara deltagit i Midnattssolsrallyt som kartläsare.

-Men i år blir det debut i förarstolen och det har jag sett fram emot länge. Jan Hagberg är veteran i sammanhanget med tio körda Midnattssolsrallyn.

-Det är årets höjdpunkt inom historisk motorsport i Sverige och det är en tävling som jag inte vill missa, förklarar han och fortsätter:

-Att köra en rallytävling som spänner över flera dagar är en speciell upplevelse och jag tycker både att tävlingen blir allt bättre och att det blir allt roligare att köra.
På Elmia går det bra att anmäla sig i Midnattssolsrallyts monter (B05:86) under hela påskhelgen.

-Det är tredje året i rad som vi öppnar anmälan på Elmia, och att folk kommer hit och anmäler sig istället för på webben ger det där lilla extra, säger Lars Jonsson, Midnattssolsrallyt. I montern blir det även intervjuer med förare och möjlighet att prata med arrangörerna och ta en titt på de sex utställda, bland annat Petter Solbergs nya Ford Escort, Arne Rådströms nybyggda Volvo 242, den Morris Cooper S som Rauno Aaltonen körde i historiska Monte Carlorallyt 2017 och Niklas Möllers Group B Audi Sport quattro. Det kommer även att visas glimtar ur den kommande dokumentärfilmen om Midnattssolsrallyt, gjord av filmproducenten Matz Eklund (känd för bland annat SVT-succén En bit av 1950-talet och dokumentären om Eva Eastwood).

Midnattssolsrallyt, som är ett av norra Europas största historiska rallyn, körs i år mellan den 28 juni och den 1 juli med Vimmerby som centralort. I tävlingen ingår klasserna Historic och Regularity och är öppen för bilar tillverkade före 1990 respektive 1985. Tävlingen är cirka 800 kilometer lång varav cirka 175 kilometer specialsträckor.

Anmälan på www.midnattssolsrallyt.com stänger den 5 maj.

separator