Midnattssolsrallyt - The midnight sun rally
KUNGLIGA AUTOMOBIL KLUBBEN
 
 
Midnattssolsrallyt 2018:
zurück / back
separator
KAK Midnattssolsrallyt: Segerpriset  
 

Den 100 år gamla silverpokalen, som är KAK Midnattssolsrallyts segerpris, kommer från och med 2018 års tävling att delas ut till tävlingens snabbaste tvåhjulsdrivna ekipage.

När KAK Midnattssolsrallyt återuppstod som historisk rallytävling skänkte familjen von Rosen en silverpokal med önskan om att den skulle vara ett ständigt vandringspris i tävlingen.

– Vi döpte den till Clarence von Rosen-pokalen efter KAK:s grundare och första ordförande, säger Wilhelm Douglas, generalsekreterare i Kungliga Automobil Klubben (KAK).

– Pokalen är tillverkad 1918 och har varit i familjen von Rosens ägo under lång tid. Sedan 2006 har den varit segerpriset i KAK Midnattssolsrallyt.

Nytt för i år är att KAK Midnattssolsrallyts segerpris kommer att delas ut till det snabbaste tvåhjulsdrivna ekipaget i tävlingen, som ett led att bevara den klassiska KAK Midnattssolsrallyandan, säger Wilhelm Douglas och fortsätter:

– Vi har i år även instiftat ett nytt vandringspris som kommer att delas ut till det snabbaste fyrhjulsdrivna ekipaget.

Båda vandringspriserna är ständigt vandrande.

Bildtext:

Silverpokalen som är KAK Midnattssolsrallyts segerpris är tillverkad 1918 och kommer från och med 2018 att delas ut till det snabbaste tvåhjulsdrivna ekipaget.

separator