Midnattssolsrallyt - The midnight sun rally
KUNGLIGA AUTOMOBIL KLUBBEN
 
 
Midnattssolsrallyt 2021:
zurück / back
separator
Midnattssolsrallyt på Gelleråsen:  
 

Racerbanan Gelleråsen utanför Karlskoga blir start- och målplats för Midnattssolsrallyt både 2021 och 2022. Ett av Europas största historiska rallyn är därmed tillbaka på historisk mark.

Gelleråsen Arena strax norr om Karlskoga blir Midnattssolsrallyts start- och målplats, tillika serviceplats 2021 och 2022. Det finns en historisk koppling mellan Midnattssolsrallyt och Gelleråsen. Under i stort sett varje Midnattssolsrally mellan åren 1955 och 1964 kördes varvlopp på banan.

Varvloppen är något som återkommer i årets tävling men i modern tappning i form av Super Special Stages på Gelleråsen Arena, både under onsdagen och fredagen.

– Vi har kunnat använda stora delar av arbetet vi lade ner inför 2020 års rally. Det gör att vi ligger långt fram både i planering och genomförande, inte minst tack vare ett stort engagemang från klubbar och tävlande, avslutar Philip von Mecklenburg från arrangörsklubben KAK.

Midnattssolsrallyt 2021 körs den 7/7-10/7. Rallyt är öppet för bilar byggda 1990 eller tidigare och antalet tävlande är begränsat till cirka 200 ekipage. Årets tävling är cirka 90 mil långt totalt med ungefär 20 specialsträckor på omkring 16 mil. Tävlingen körs i tre etapper med nattuppehåll.

Bildtext: Nu är Midnattssolsrallyt tillbaka på klassisk mark. 2021 och 2022 kommer tävlingen att utgå från Gelleråsen. Det blir bland annat varvlopp i ny tappning säger Per Carlsson, Midnattssolsrallyt, och Richard Göransson, Gelleråsen Arena.

separator