English
Swedish

Midnattssolsrallyt - The midnight sun rally
 
 
separator
Sekundstrid i Midnattssolrallyt:  
 

Dagens etapp av Midnattssolsrallyt utvecklade sig till en sekundstrid där Lars-Ove Biffen Olsson och Per Göthberg turades om att ligga i ledningen med Opel Ascona 400 respektive Porsche 911. I morgon fortsätter kampen.

Torsdagens sex sträckor gick i västlig respektive nordvästlig riktning från serviceplatsen på Gelleråsen strax utanför Karlskoga. Redan under förmiddagen visade sig Per Göthberg och Lars-Ove Biffen Olsson vara i en klass för sig på sträckorna och vid lunchuppehållet i Färjestad var de båda uppe i ledningen, Göthberg 1,6 sekunder före Biffen Olsson. Första sträckan efter lunch överraskade Peter Friberg, Ludvika MS genom att ha tredje bästa tiden med sin Saab 99 men låg alltför långt ner i listan för att ha något med toppstriden att göra. Det blev istället en fortsatt kamp mellan Biffen Olsson och Göthberg som turades om att leda tävlingen. Efter sista sträckan var Göthberg i ledningen med 6,9 sekunder tillgodo på Biffen Olsson. Dagens uppkörning svarade Mikael Wisti för som klättrade till en tredjeplats.

-Jag har kört mitt i vägen, det är bra vägar, mitt team är toppen och allt har fungerat som det ska. Sedan har jag kört som jag vore på rymmen från hemmet, skojar Biffen Olsson som i år firar 50 år bakom tävlingsratten utan uppehåll.

-Utan konkurrens är det ingen tävling och Biffen har bjudit på hårt motstånd. Jag försöker köra med insidan av huvudet samtidigt som det ska gå stabilt och fort, säger Göthberg.

Midnattssolsrallyt fortsätter under fredagen med sju sträckor samt lunchuppehåll i Askersund. De avslutande sex sträckorna körs under lördagen med lunchuppehåll på Kägleborgsbanan. Målgången blir på Stora torget i Karlskoga under lördagseftermiddagen.

Preliminär ställning Midnattssolsrallyt 2022 efter SS7:
1 Per Göthberg, Eskilstuna MK, Porsche 911 Carrera, 35.23,3
2 Lars-Ove Biffen Olsson, Forshaga MC, Opel Ascona 400 +6,9 sekunder
3 Mikael Wisti, Fagersta MK, Volvo 244, +55,9 sekunder

Mer information, hålltider och högupplösta bilder finns på hemsidan: www.midnattssolsrallyt.com

Bildtext: Snabbast inför Etapp 2: Per Göthberg, men det var kamp om segern på varje sträcka.

Ingen förare ligger i ledningen ensam och Per Göthberg har bra uppbackning av sin kartläsare Andreas Swedberg och hela teamet som håller Porschen i skick. 50 år som rallyförare och fortfarande en av de snabbaste i Midnattssolsrallyt. Lars-Ove Biffen Olsson och kartläsaren Torbjörn Jönsson kan hantera en bil i skogen.

Midnattssolsrallyfakta och historik

KAK Midnattssolsrallyt arrangeras av Kungliga Automobilklubben KAK och är Sveriges, samt ett av Europas största rally för historiska tävlingsbilar, Appendix K, och har körts sedan 2006. Tävlingen kördes i sin ursprungliga tappning mellan 1950 och 1964. KAK Midnattssolsrallyt ska erbjuda deltagare, publik och partners en unik upplevelse av klassiska rallybilar på fina rallyvägar under säkra förhållanden. Deltagarna ska erbjudas en trevlig samvaro med god mat i en anda av nostalgisk motorsportkultur där helhetsupplevelsen tillsammans med tävlingsmomentet utgör den klassiska Midnattssolsrallyandan.

KAK Midnattssolsrallyt 2022 körs den 6 juli till den 9 juli. Rallyt är öppet för tvåhjulsdrivna bilar byggda 1990 eller tidigare. Årets tävling har Gelleråsen Arena som centrum. Rallyt består av totalt 20 specialsträckor på omkring 15 mil. Tävlingen körs i tre etapper med nattuppehåll.

separator